Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Incaltamintea speciala pentru piciorul diabetic

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 27 ianuarie 2018 Ultima actualizare: 25 octombrie 2019

Incaltamintea speciala este destinata recuperarii usoare

Incaltamintea speciala pentru pacientii care sufera in cauza piciorului diabetic este destinata recuperarii usoare. Talpa ghetelor si a pantofilor ortopedici medicinali este fabricata din poliuretan, tocmai pentru a fi foarte usoara. Aceasta incaltaminte este confectionata din materiale foarte rezistente si are interiorul suficient de incapator incat sa poata fi folosita chiar daca piciorul este bandajat. Este adevarat, cei care sufera de picior diabetic trebuie sa poarte incaltaminte calduroasa si comoda pentru a evita posibile leziuni, insa este foarte importanta ingrijirea corporala. Aceasta ingrijire presupune folosirea cremelor care hidrateaza intens picioarele, care reduc si previn iritatiile pielii sensbile si uscate.

In procesul de ingrijire a piciorului diabetic, incaltamintea ortopedica devine o necesitate

Este ideal ca pacientii cu diabet zaharat sa inteleaga ce complicatii pot sa apara si sa previna din timp aparitia acestora. Chiar si o leziune minora a piciorului diabetic poate conduce catre afectiuni majore. Leziunile vaselor sanguine si ale nervilor periferici pot face ca mici rani ale membrelor inferioare sa nu fie observate si sa se suprainfecteze. Se poate ca pacientul sa nu simta durerea provocata de leziuni si nici disconfortul gnerat de incaltamintea neadecvata. Nedetectate, acest gen de leziuni pot sa provoace deformarea piciorului. Ghetele si pantofii medicinali au talpa cu forma ortopedica si asigura o foarte buna sustinere a calcaiului, dispun de o bareta de inchidere cu arici pentru a se putea regla usor si pentru a fi adaptabili la conformatia piciorului fiecarui pacient. Felul in care va alegeti incaltamintea in cazul in care suferiti de aceasta afectiune este esential. Trebuie ca aceasta sa nu va jeneze, sa fie potrivita atat pe lungime cat si pe latime, sa nu aiba cusaturi la interior care ar putea genera aparitia unor leziuni tegumentare. In acest proces de ingrijire a piciorului, incaltamintea ortopedica pe care v-o recomanda medicul specialist devine o necesitate. Absolut obligatoriu este ca aceasta incaltaminte sa fie verificata zilnic pentru a inlatura posibilitatea existentei unor corpuri straine in interior; se poate ca pacientul sa nu le simta si acestea sa ii lezeze piciorul.