Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Polimialgia reumatica

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Polimialgia reumatica este o boala reumatologica inflamatorie care vizeaza muschii si articulatiile mari, caracterizata prin rigiditate cat si dureri musculare. Aceasta afectiune se instaleaza in general la varstnici de peste 65 de ani, iar  75% dintre pacienti sunt femei. Polimialgia reumatica afecteaza ambele parti ale corpului, in special umerii, gatul si zonele feselor.

Simptome polimialgia reumatica

Cel mai des intalnite simptome sunt sensibilitatea si durerea la nivelul muschilor mari din jurul umerilor cat si din jurul gatului,  rigiditate, care poate fi mai severa dimineata, oboseala, depresie, febra, transpiratie nocturna, pierdere in greutate, dificultate in efectuarea activitatilor zilnice.

Cauze polimialgia reumatica

Cauza polimialgiei reumatice nu este cunoscuta. Boala este mai frecvent intalnita la nativii europeni deoarece indica o predispozitie genetica.

Tratament polimialgia reumatica

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. De obicei, boala se trateaza la domiciliu  cu un preparat cu cortizon care actioneaza prin reducerea inflamatiei, si este recomandata si administrarea de calciu si vitamina D. Medicii mai recomanda si  fizioterapia pentru a limita dificultatea in ceea ce priveste recapatarea mobilitatii.