Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Spondilita Anchilozanta: Cauze, Simptome si Tratament

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Spondilita anchilozanta sau boala lui Bechterew este o boala cronica progresiva, un proces de inflamare a articulatiilor vertebrelor si a articulatiilor bazinului, aceasta inflamatie producand durere si are ca urmare intepenirea acestora.

Simptome spondilita anchilozanta

Aceasta boala debuteaza cu o inflamatie la nivelul articulatiei coloanei vertebrale putand fi asociata si cu o inflamatie a ochilor. Pacientul prezinta dureri cronice si rigiditate in partea de jos a coloanei, aceasta boala fiind mai des intalnita la barbati. Alte simptome pot fi: durere lombara inferioara si redoare, limitarea miscarilor coloanei vertebrale, durere si redoare toracica, rigiditate.

Cauze spondilita anchilozanta

Cauzele spondilitei anchilozante sunt inca necunoscute, insa se presupune ca exista o predispozitie genetica si o infectie declansatoare, acestea conducand impreuna la aceasta boala.

Tratament spondilita anchilozanta

Tratamentul acestei boli consta in reducerea inflamatiei, a durerii si rigiditatii si impiedicarea agravarii bolii. Exercitiile fizice au un rol important in tratarea spondilitei anchilozante pentru a mentine mobilitatea coloanei si a controla durerea, iar fizioterapia ajuta la mentinerea unei posturi cat mai corecte a corpului.