Alimente care scad glicemia

Glicemia desemneaza cantitatea de glucoza existenta in sange, aceasta provenind din carbohidratii sau glucidele ce se gasesc in alimentele de baza precum painea, semintele, orezul, cartofii, fructele, legumele, cerealele si pastele fainoase. De aceea este necesara o atentie sporita in ceea ce priveste aportul de zaharuri.

Pentru a putea controla nivelul glicemiei si a preveni oscilatiile majore din sange este necesar consumul de alimente ce scad glicemia, si aici ne referim la alimente precum prunele, care contribuie la prevenirea diabetului zaharat, portocalele, ce sunt formate in proportie de 90% din apa, contin numerosi fitonutrienti, iar sucul de portocale intareste si hidrateaza sistemul imunitar; merele, ceapa care are un aport mare de vitamine si minerale, morcovii, quinoa.

Daca mananci alimente cu indice glicemic ridicat, combina-le cu alimente cu indice glicemic scazut deoarece in acest fel se reduce indicele glicemic general al mesei.

Autor: Iuliana Maria Ghergu