Dureri articulare

Durerea articulara este un simptom destul de des intalnit la aproape orice varsta, fiind declansata de diferiti factori de risc. Durerea articulara poate fi resimtita la nivelul unei articulatii mari precum genunchii, gleznele, coatele sau pumnii, dar si la nivelul coloanei vertebrale sau al soldului.

Cauzele durerilor articulare

O cauza destul de frecventa a durerilor articulare este artrita, aceasta fiind de doua feluri si anume osteoartrita si poliartrita reumatoida, ambele cauzand o serie de dureri ale articulatiilor.

Dintre cele doua tipuri de artrita mentionate, osteoartrita este cea mai frecventa, fiind expuse persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani. La osteoartrita durerile articulare pot aparea ca rezultat al deteriorarii cartilajului care functioneaza ca amortizor pentru articulatii.

Alte cauze: bursita, guta, accidentarile, tendinita, infectia osului, suprasolicitarea, osteoporoza, rahitismul. Si vremea poate fi considerata o cauza a durerilor articulare.

Tratament dureri articulare

Pentru a ameliora durerea articulara resimtita puteti aplica unguente cu efect analgezic si se pot administra medicamente nesteroidiene antiinflamatoare.

Activitatea fizica regulata, respectarea unui program de fitness este o solutie benefica in tratarea durerilor articulare. In acelasi timp puteti apela si la masaj, o baie fierbinte si nu in ultimul rand este nevoie si de odihna.