Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Probleme ortopedice si solutii ale acestora

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 23 mai 2018 Ultima actualizare: 23 iulie 2019

Malformatiile picioarelor

Malformatiile picioarelor pot sa apara pe fondul tulburarilor de dezvoltare intrauterina, cat si din cauza factorilor externi: radiatii ionizante, virusul imunodeficientei umane, rubeola sau sifilisul. Dintre afectiunile de acest fel, piciorul stramb varus equin, spina bifida si luxatia congenitala de sold sunt cel mai des intalnite. La pacientii cu varste fragede sunt intalnite destul de des si displaziile femurale, afectiuni generate de oprirea din dezvoltare a extremitatii proximale a femurului si a capsulei articulare. Copiii cu probleme complexe de natura ortopedica au nevoie de interventie chirurgicala. Medicul chirurg ortoped pediatru este acela care pune diagnosticul, tratand si urmarind apoi problemele musculo-scheletice ale copilului. Poate fi vorba de deformari ale coloanei vertebrale si ale membrelor (scolioza, platfus, diferente in lungimea membrelor), anomalii in timpul mersului (schiopatat), tumori si infectii ale articulatiilor sau ale oaselor. In cazul copiilor, problemele de natura musculo-scheletice sunt diferite de cele ale adultilor. Pentru ca sunt in crestere, felul in care corpul reactioneaza in cazul leziunilor, al infectiilor si diformitatilor, este diferit la copii. In unele cazuri, ceea ce pare a fi o problema pentru copil ar putea fi o simpla variatie care sa se rezolve cu timpul. In plus, o parte dintre problemele care apar la copii la nivelul oaselor sau al articulatiilor sunt specifice varstei si nu se intalnesc in cazul persoanelor adulte. De asemenea, evaluarea si tratamentul copilului difera de cele ale adultului, chiar daca afectiunea este aceeasi. Avand in vedere ca un copil nu stie/ nu poate sa raspunda intrebarilor cu specific medical, chirurgul ortoped il consulta si il trateaza in asa fel incat copilul sa fie rabdator, cooperant si relaxat pe durata examinarii. Medicul stie de asemenea sa gestioneze si problemele de natura emotionala pe care copilul bolnav sau familia acestuia poate sa le intampine. Piciorul varus equin pozitional sau congenital reprezinta cea mai severa forma a malformatiei piciorului. Atat diagnosticarea efectuata la timp cat si instituirea tratamentului inca din primele zile de viata, fac diferenta dintre un copil cu handicap si unul dezvoltat normal (diferenta de numere la pantof, diferenta de lungime a membrelor).

Incaltamintea ortopedica persoanalizata

La Catena Pas cu Pas, ghetele ortopedice personalizate sunt confectionate dupa scanarea in prealabil a piciorului prin metoda amprentarii plantare computerizate. Atat amprentarea, cat si fabricarea acestor ghete se realizeaza sub observatia si la indicatiile personalului de specialitate de la Catena Pas cu Pas. Sunt folosite materiale de foarte buna calitate, iar modelele pot fi alese in functie de diagnosticul fiecarui pacient in parte si de recomandarile medicului ortoped. Ghetutele pot fi personalizate si se pot confectiona intr-o gama variata de modele, sisteme de prindere si combinatii de culori. Puteti opta pentru piele intoarsa sau lucioasa, inchidere cu siret sau catarama, chiar si captuseala din blana pentru perioada friguroasa a anului.