Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Artrita psoriazica

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Artrita psoriazica este o boala autoimuna, o forma de artrita inflamatorie caracterizata prin inflamatia articulatiilor si a pielii. Aceasta boala afecteaza frecvent coatele, genunchii, gleznele si scalpul.

Simptome artrita psoriazica

Persoanele afectate de aceasta boala se confrunta cu dureri, inflamatii la nivelul articulatiilor, redoare articulara, cresterea temperaturii locale si inrosirea zonei. De cele mai multe ori, inflamatiile pot fi insotite de o senzatie de indispozitie si de oboseala.

Cauze artrita psoriazica

Deocamdata nu este complet cunoscuta cauza aparitiei acestei boli integrate in clasa afectiunilor autoimune. Factorii de risc ai artritei psoriazice sunt: factorii imunologici, autoanticorpii, infectiile care au un rol patogen important, deoarece anumite infectii virale, bacteriene pot exacerba evolutia artritei, si, nu in ultimul rand, traumatismele.

Tratament artrita psoriazica

In tratarea acestei boli, este necesara consultarea unui medic specialist. Pe langa medicamente, mai sunt si alte modalitati prin care poate fi combatuta durerea, precum compresele reci aplicate pe articulatia inflamata, adoptarea unei diete bogate in fructe si legume si a unui program de exercitii fizice pentru tonifierea organismului.