Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Redoare articulara

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Redoarea articulara este caracterizata prin dificultatea aparuta in realizarea miscarilor, limitarea miscarilor normale ale uneia sau a mai multor articulatii la nivelul membrelor sau al coloanei vertebrale.

Cauze Redoare articulara

Redoarea articulara este cauzata de modificari la nivelul tesuturilor moi periarticulare ce duc la cresterea rezistentei, alungirea fibrelor musculare cat si a celor de colagen. Principalul factor al aparitiei redorii articulare este lipsa de miscare. La instalarea acesteia participa si capsula articulara, ligamentele, tendonul, fascia musculara si pielea. Netratata, redoarea articulara poate duce la anchiloza.

Tratament Redoare articulara

In tratarea redorii articulare este necesara consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului recomandat de acesta, tratament ce are ca obiective tratarea durerii, a inflamatiei si a imobilitatii. Odata cu inceperea tratamentului se poate observa ameliorarea cat si disparitia durerii, recuperarea fortei musculare, efectuarea progresiva a miscarilor complexe, imbunatatirea stabilitatii musculare. Kinetoterapia are un rol important in tratarea redorii articulare, precum si procedura cu electroterapie care ajuta la calmarea durerii cat si la prevenirea inflamatiilor. De asemenea, este recomandata si procedura cu laser terapeutic cat si cea cu masaj.