Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Cervicita cronica

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Cervicita este o infectie a colului uterin, partea inferioara a uterului, vizibila prin vagin . Colul uterin este o parte importanta a tractului genital deoarece acesta indeplineste mai multe functii printre care: functia menstruala, functia static pelvina, cea sexuala, functia de fecundatie si functia in sarcina.

Simptome cervicita cronica

In general, atunci cand cervicita cronica isi face simtita prezenta apare o secretie vaginala constanta, care poate prezenta uneori striuri sangvine. In cazul in care aceasta afectiune este asociata cu parametrita, pot interveni dureri lombare, dureri in timpul actului sexual, menstruatii abundente, cat si inflamatie locala.

Cauze cervicita cronica

Principalele cauze ale cervicitei sunt infectiile vaginale, unele boli cu transmitere sexuala printre care clamidioza, tricomonaza, gonoreea; herpesul genital sau virusul papilloma uman.

Tratament cervicita cronica

In tratarea acestei afectiuni este indicat sa consultati un medic specialist. De cele mai multe ori insa, tratamentul cervicitei are doua etape si anume, tratamentul medical sau procedura chirurgicala. In cazul cervicitei, cand spunem procedura chirurgicala ne gandim in special la electrocauterizare, crioterapie, terapie cu laser, conizatie, amputatie de col. Tratamentul medical se axeaza pe eradicarea infectiei, rezultatele acestuia vazandu-se dupa aproximativ doua luni de la eliminarea infectiei.