Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Osteonecroza

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Osteonecroza reprezinta moartea unui tesut osos, principala cauza a acesteia fiind intreruperea circulatiei sangvine. Osteonecroza poate afecta unul sau mai multe oase si apare cel mai adesea la persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani.

Simptome Osteonecroza

In prima faza, persoanele ce prezinta osteonecroza nu manifesta simptome. Dupa, pot aparea dureri musculare, cat si diminuari ale mobilitatii articulare.

Cauze Osteonecroza

Principala cauza a osteonecrozei este intreruperea fluxului sangvin de la nivelul osului. Printre factorii de risc putem enumera abuzul de alcool, trautamatismele de genul fracturilor osoase, dislocatiilor articulare cat si traumatismele articulare directe care determina scaderea fluxului sangvin catre os si favorizeaza dezvoltarea necrozei traumatice.

Tratament Osteonecroza

In tratatrea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul consta in usurarea incarcarii pe membrul afectat.  In cazul in care osul nu este necrozat, pacientul trebuia sa se ajute de bastoane timp de 3-4 luni pentru facilitarea mersului.