Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802
Remedii pentru calcaie crapate

Remedii pentru calcaie crapate

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 7 decembrie 2023 Ultima actualizare: 15 aprilie 2024

Calcaiele crapate reprezinta o problema pentru foarte multi dintre noi, fiind o situatie cu care ajungem sa ne confruntam de regula in sezonul cald. Atunci cand pielea din zona calcaielor se crapa (destul de adanc in unele cazuri), persoana afectata resimte dureri si o senzatie de disconfort. Daca observati crapaturi de acest fel, este esential sa va ocupati cat mai rapid de vindecarea lor pentru a evita eventuale complicatii ce pot sa apara. Cu cat respectivele crapaturi sunt mai pronuntate, cu atat pielea de la nivelul calcaielor va avea nevoie de mai  ult timp pentru a se vindeca.

Exista posibilitatea sa ajungeti sa aveti calcaiele crapate si daca incaltamintea pe care o purtati nu este potrivita pentru picioarele dumneavoastra. De exemplu, din cauza purtarii de papuci sau sandale, pielea din zona calcaielor incepe sa se usuce si sa se fisureze.

Ce trebuie sa stiti despre ingrijirea picioarelor

Este foarte important sa acordati suficienta atentie ingrijirii picioarelor, pentru ca in afara de disconfort puteti ajunge sa va confruntati si cu alte neplaceri. Ar putea sa apara bataturi, pielea se poate ingrosa, poate fi vorba si despre un miros neplacut, putandu-se ajunge si la calcaie crapate. O alta problema care poate sa apara atunci cand nu va ingrijiti in mod constant picioarele este cea a transpiratiei excesive la nivelul membrelor inferioare.

Atunci cand cautati remedii pentru situatiile enumerate anterior, inclusiv pentru calcaie crapate, este foarte important sa alegeti produse de ingrijire care sa fie de calitate. In caz contrar, tratamentul ar putea sa se dovedeasca ineficient sau se poate ajunge chiar la agravarea anumitor afectiuni deja existente. Atata timp cat transpiratia sau mirosul neplacut reprezinta singurele probleme pe care le aveti la picioare, specialistii recomanda sa folositi spray – uri speciale, ale caro ingrediente sunt non – alergice.

In caz de calcaie crapate, folositi crema hidratanta

Una dintre solutiile pe care persoanele cu calcaie crapate le au la indemana pentru ameliorarea situatiei este reprezentata de cremele hidratante. Acestea sunt concepute de asa natura incat sa hraneasca, sa calmeze si sa repare eficient pielea uscata si cu tendinta de a se crapa. Atunci cand folositi crema hidratanta pentru calcaie crapate, pielea tratata astfel devine mai moale, mai flexibila, iar picioarele au un miros mai placut.

Recomandarea specialistilor este aceea de a folosi crema hidratanta pentru calcaie crapate atat dimineata cat si seara, insa dupa ce ati spalat in prealabil picioarele cu o sare de baie speciala. Crema trebuie sa fie intinsa pe calcaie prin masarea cu miscari circulare, pana la momentul la care se absoarbe complet in piele. Un sfat de care este bine sa tineti cont este cel de a utiliza produse testate dermatologic si care sa nu contina parabeni.

In cazul in care ati remarcat aparitia unei reactii alergice sau iritante, este esential sa intrerupeti utilizarea produselor care o provoaca. Crema pentru calcaie crapate nu trebuie sa fie aplicata direct pe membrana mucoasa sau pe pielea care este deteriorata, rosie sau iritata. De asemenea, trebuie sa evitati contactul cu ochii si sa aveti grija sa nu o folositi pentru copii cu varsta mai mica de trei ani. Prin alegerea unei creme de calitate, folosita la timp si conform indicatiilor specialistului, pielea devine mai neteda cu pana la 70% in decursul a trei zile. Dupa aproximativ doua saptamani de utilizare a unui astfel de produs, sase din zece persoane cu calcaie crapate ajung sa scape de fisurile din piele.

Alternative de tratament pentru persoanele cu calcaie crapate

Pentru ca problema calcaielor crapate nu este una noua, oamenii au descoperit in timp mai multe metode prin care sa amelioreze aceasta neplacere. De exemplu, una dintre aceste metode consta in folosirea mierii si a sucului de lamaie, o alternativa populara si accesibila ce repara pielea in mod eficient si ajuta la mentinerea sanatatii acesteia. In afara de faptul ca favorizeaza hidratarea pielii, mierea este binecunoscuta si pentru proprietatile sale antibacteriene. Sucul de lamaie este util in aceasta combinatie, avand un nivel de aciditate foarte ridicat.

Si uleiurile vegetale s-au dovedit a fi utile in caz de calcaie crapate, in special uleiul de susan si cel de masline. Acestea au proprietatea de a hidrata intens pielea, recomandarea fiind de a le folosi dupa baie si de a purta apoi sosete din bumbac ce permit uleiului sa actioneze pe durata noptii. O alta solutie la care puteti apela in caz de calcaie crapate este amestecul de apa de trandafiri si glicerina, pentru ca acest amestec ajuta la prevenirea unor eventuale infectii bacteriene si hidrateaza foarte bine pielea. Tot pentru calcaie crapate puteti incerca si uleiul de cocos, care are proprietati antifungice si antimicrobiene. De asemenea, si acest ulei este recunoscut pentru faptul ca asigura o hidratare corespunzatoare a pielii.

Alte metode pentru tratarea calcaielor crapate

Persoanele cu calcaie crapate pot sa aleaga si alte metode pentru a ameliora aceasta problema. Una dintre aceste metode consta in frecarea calcaielor cu piatra ponce, cu mentiunea ca trebuie sa inmuiati calcaiele in apa fierbinte mai inainte, pentru aproximativ 15 minute. In timpul procesului, aveti grija sa nu frecati foarte tare acolo unde exista crapaturi. Dupa aceea, clatiti picioarele si aplicati crema hidratanta fara a purta sosete imediat.

O alta metoda pe care o aveti la indemana in caz de calcaie crapate, piele uscata sau crapata, este folosirea untului de shea. Acesta are atat proprietati hidratante cat si nutritive, datorita continutului bogat de vitamine, minerale si acizi grasi. Puteti incerca si uleiul de neem, care hidrateaza eficient si protejeaza foarte bine impotriva infectiilor.

Articole similare
Fasceita plantara: cum o recunoastem si cum o tratam?
Calcaiul este una dintre cele mai suprasolicitate zone ale corpului, deoarece la acest nivel este exercitata o presiune continua in timpul mersului sau in contextul efectuarii altor activitati.
15 noiembrie 2019
Edited 26 noiembrie 2019
citește articolul
Cum si de ce se formeaza pintenii calcaneeni
Organismul uman este alcatuit din multe elemente si structuri anatomice pe care nu le constientizam in general decat atunci cand corpul ne aminteste de existenta lor - prin durere in cele mai multe dintre cazuri. Pintenii calcaneeni sunt unele dintre aceste elemente, cunoscute si ca „ciocuri la calcaie”, „pinten toc” sau „pinten osos”.
4 mai 2018
Edited 27 septembrie 2018
citește articolul
Pielea sensibila si modul corect in care trebuie sa o tratezi

Atunci cand ne gandim la schimbarile pe care trebuie sa le facem odata cu venirea sezonului rece, in afara de cele din garderoba, trebuie sa nu uitam de cateva gesturi esentiale pentru orice femeie care isi doreste sa aiba o piele frumoasa si sanatoasa. Este vorba despre cateva masuri de precautie pe care ar fi excelent daca le-ati avea in vedere; va veti multumi pentru ele atunci cand pielea dumneavoastra nu va avea de suferit din cauza frigului. In sezonul rece pielea tinde sa isi piarda elasticitatea si sa devina uscata. Pentru a evita acest fenomen, cel mai bine este sa o hidratati suficient. 

27 ianuarie 2018
Edited 16 iunie 2021
citește articolul
Cum trebuie ingrijit corect piciorul diabetic

„Piciorul diabetic” constituie o complicatie a diabetului zaharat si se manifesta destul de frecvent. Este vorba despre leziuni sau ulceratii care apar la nivelul membrelor inferioare, de cele mai multe ori insotite de infectii. Pentru a trata aceasta afectiune este posibil sa fie nevoie de spitalizare sau de interventie chirurgicala. 

27 ianuarie 2018
Edited 25 octombrie 2019
citește articolul