Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Terapia salina

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 13 martie 2018 Ultima actualizare: 27 septembrie 2018

Din ce in ce mai multe mame folosesc terapia cu aerosoli

Pentru a-si trata copiii, din ce in ce mai multe mame folosesc terapia cu aerosoli, in special in cazul copiilor mai mici si al prescolarilor. Pentru ca procesul de vindecare sa fie unul rapid si eficient, cel mai important este ca medicul specialist sa determine inainte de toate in ce fel se manifesta afectiunea respectivului copil la nivel profund; abia dupa aceea se va alege tipul de aparat corespunzator. Tratamentul de succes este cel care actioneaza asupra cauzelor, nu asupra simptomelor. Este foarte bine sa fiti informati corect despre diferentele dintre aerosolii salini (umezi sau uscati) si cei medicamentosi. Cititi despre functiile pe care le are sarea in acest tip de terapie.

Curatarea mucoasei aparatului respirator

Inainte de administrarea tratamentului medicamentos, prima dintre etapele vindecarii trebuie sa fie aceea in care se asigura curatarea mucoasei aparatului respirator. Daca problemele sunt mai complicate, aerosolii medicamentosi sunt aceia care vin sa regleze anumite procese. In cazul in care nu se face acea curatare in prealabil, aerosolii medicamentosi nu pot ajunge in profunzimea aparatului respirator. Daca ordinea etapelor de tratament nu este respectata, acesta nu va avea rezultate eficiente. Aerosolii medicamentosi folositi fara curatarea temeinica, nu vor oferi efectele asteptate. Dizlocarea unora dintre afectiuni este imposibila cu numai cateva minute de tratament in fiecare zi, in timp ce cresterea perioadei de tratament poate sa genereze apa la plamani sau bronhospasmul. Trebuie sa stiti si ca unele medicamente pot sa aiba reactii adverse importante (dexametazona, adrenalina).

Scaderea inflamatiei mucoasei, fluidizarea secretiilor si cresterea imunitatii locale

Mucoasa genereaza o secretie (in mod normal limpede) care are rol de drenaj. Ajutata de cili, aceasta secretie elimina particule de tot felul: bacterii, virusi, praf, prin gura, prin nas sau prin tuse. Orice secretie care nu este eliminata si stagneaza, poate sa duca la infectie. Mediul care se creeaza - cald, inchis, neventilat – este propice inmultirii bacteriilor care in mod normal ar trebui sa fie eliminate de catre organism. Se poate chiar ca infectia sa devina purulenta, incarcata si greu de eliminat. Secretia mucoasei isi schimba consistenta si, din limpede, devine vascoasa. Pentru a preveni acest tip de infectii, procesul de drenaj trebuie mentinut in parametri optimi iar zonele respective trebuie sa fie curatate. Terapia salina este esentiala pentru a indeplini aceste conditii, prin scaderea inflamatiei mucoasei, fluidizarea secretiilor si cresterea imunitatii locale.