Tratament pentru varice

Varicele sunt dilatatii patologice și permanente ale venelor produse de pierderea elasticitatii peretilor acestora ce apar in majoritatea cazurilor la nivelul membrelor inferioare. Acestea sunt de fapt vene de culoare albastruie ce pot aparea atat la femei cat si la barbati la orice varsta, femeile fiind insa de doua ori mai predispuse decat barbatii la boala varicoasa.

Varice simptome

Boala varicoasa se manifesta prin disconfortul resimtit la nivelul gambelor, caracterizat prin senzatie de greutate, de picioare umflate si amorteli, iar venele dureroase si inflamate, de culoare albastra aflate chiar sub suprafata pielii sunt primele semne ale aparitiei acesteia.

Varice cauze

Cauzele aparitiei varicelor sunt, pe langa factorii genetici prezenti in peste 80% din cazuri, varsta, statul indelungat in picioare, sedentarismul, sarcinile multiple si bineinteles obezitatea.

Varice tratament

Atat alimentatia echilibrata si sanatoasa cat si exercitiile fizice practicate in mod regulat ce imbunatatesc circulatia si ajuta la mentinerea elasticitatii  venelor, precum mersul pe jos sau cu bicicleta, innotul sunt benefice in tratarea si prevenirea varicei. In plus, este necesara purtarea ciorapilor medicinali pe tot parcursul zilei, urmand ca seara  picioarele sa se odihneasca pe o perna.

Nu in ultimul rand, se recomanda consultarea medicului pentru a diagnostica existenta si pentru a stopa la timp evolutia acesteia.