Ulcerul varicos

Ulcerul varicos mai este cunoscut si sub denumirea de ulcer venos de gamba si este cel mai frecvent tip de ulcer de piele. Se dezvolta in urma unei leziuni minore si este cauzat de venele ce nu au o functionalitate normala, pe scurt, deoarece sangele din membrele inferioare nu se intoarce la timp la inima, se produce o crestere a presiunii acestuia ce duce la inflamarea piciorului si aparitia ranilor la nivelul pielii.

Ulcerele pot fi dureroase sau nedureroase. La acest tip de rana sunt predispuse persoanele in varsta si este intalnit in special la femei.

Simptome ulcer varicos

Simptomele pentru ulcerul varicos pot include dureri de picior, intepaturi, umflarea gleznelor, iritatii ale pielii, modificari de culoare si invinetire a pielii din jurul zonei afectate, senzatia de picioare grele, mancarime, piele intarita in jurul zonei ulcerate.

Cauze ulcer varicos

In general, ulcerul varicos este cauzat de circulatia deficitara, boli ale sistemului circulator. Alti factori de risc: varsta, deoarece pielea persoanelor in varsta se deterioreaza mult mai usor, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, artrita reumatoida, obezitatea, retentia de apa.

Tratament

Imediat ce si-au facut aparitia primele simptome este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul ulcerului varicos ar trebui sa includa si pierderea in greutate, in cazul obezitatii, exercitii regulate pentru imbunatatirea circulatiei. In cazul in care nu exista nicio boala arteriala, ulcerul varicos se va vindeca prin aplicarea de compresii si pansamente.