Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Neurom morton

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Neuromul morton este un nerv de dimensiuni mari ce provoaca durere intre al treilea si al patrulea deget de la picior deoarece nervul plantar lateral se combina cu nervul plantar medial. Aceasta afectiune este mai frecvent intalnita la femei decat la barbati, acesta fiind exacerbat frecvent de incaltamintea stramta.

Simptome Neurom morton

Simptomele provocate de aceasta afectiune sunt durerile care apar la nivelul piciorului, mai ales in timpul mersului, statului in picioare. Durerea poate fi ascutita, surda, aceasta fiind accentuata cand purtati pantofi.

Cauze Neurom morton

Se considera ca iritarea nervului este principala cauza a neuromului morton . In urma iritarii cronice a nervului, acesta se ingroasa si prezinta cicatrici. Astfel, se formeaza neuromul morton. Se presupune ca iritarea nervului are ca si cauza oasele metatarsiene care fac compresie pe nerv. Este recomandat sa evitati purtarea unor pantofi cu toc inalt si bot ascutit.

Tratament Neurom morton

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul are ca scop reducerea compresiei plantare si eliminarea efectului de tensiune ligamentara. Pentru a trata neuromul morton puteti apela la terapia cu coricosteroizi sau anestezile locale, crioterapie, exercitii de intindere dar si masajul la nivelul tesuturilor. Gheata este benefica in cazul inflamatiei locale. Nu in ultimul rand recomandam interventia chirurgicala care este necesara daca pacientul prezinta durere severa si nu raspunde la terapia conservativa.