Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

S-a descoperit tratamentul impotriva rinitelor alergice care nu necesita medicamente

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 5 aprilie 2019
Rinita alergica este o afectiune acuta sau cronica a mucoasei nazale ce apare ca urmare a unor reactii imunologice datorata expunerii la anumiti alergeni, ceea ce determina inflamarea mucoasei nazale. Aceasta are simptome asemanatoare cu raceala, pacientii confruntandu-se cu nas infundat, stranuturi si congestie. Rinita alergica este de doua tipuri: sezoniera si perena, cea sezoniera, sau febra fanului este provocata de alergenii din polenul copacilor, pe cand cea perena persista pe tot parcursul anului si este cauzata de praf, mucegai, animale sau gandaci de bucatarie. Studiile arata ca rinita alergica este intr-o continua expansiune, aceasta fiind intalnita din ce in ce mai des si afectand din ce in ce mai multe tari. Pe langa simptomele cu care probabil v-ati obisnuit, stranutul, rinoreea, aceasta afectiune inflamatorie afecteaza calitatea vietii, a somnului si starea generala a pacientului. Daca in cazul tau simptomele apar ocazional dar nu dispar cu ajutorul medicamentelor apeleaza la un medic. Tratamentul medicamentos implica administrarea de corticosteroizi intranazali si antihistaminice, elemente care provoaca efecte secundare si nu sunt recomandate tuturor persoanelor. De cele mai multe ori medicamentele provoaca tahicardie, vedere incetosata, uscaciunea mucoasei nazale, senzatii de arsura si chiar sangerari nazale. Foarte important de stiut este ca medicatia nu vindeca rinita alergica, ci doar reduce simptomele.

Care e cea mai eficienta metoda in tratarea rinitelor alergice?

Studiile arata ca cea mai eficienta metoda de a trata rinita alergica este fototerapia, o noua optiune terapeutica care s-a dovedit a fi sigura si eficace. Bionette este primul dispozitiv electronic ce trateaza rinitele alergice folosind fototerapia ce utilizeaza lumina LED. Acest dispozitiv revolutionar este foarte simplu si usor de folosit. Bionette prezinta doua sonde emitatoare de lumina ce se introduc simultan in ambele nari, reducandu-se astfel simptomele rinitei alergice. Unul dintre cele mai importante atuuri ale acestui dispozitiv este faptul ca nu are efecte secundare si nu da dependenta. Bionette este un dispozitiv ce poate fi folosit cu usurinta de 2-3 ori pe zi timp de 4-5 minute, urmand a se reduce utilizarea pe masura ameliorari.