Boala arteriala periferica

Boala arteriala periferica mai este cunoscuta si sub numele de boala vasculara periferica si apare atunci cand arterele se blocheaza sau se ingusteaza si nu mai permit trecerea unui flux sangvin normal catre organe si muschi.

Fumatul, alimentatia nesanatoasa, alcoolul sunt cateva cauze ale formarii unor placi pe peretii vaselor de sange, placi care duc la diminuarea fluxului sangvin cat si a substantelor transportate prin intermediul sangelui catre celule.

Simptome boala arteriala periferica

Principalele simptome ale bolii arteriale periferice sunt tensiunea si durerea la nivelul gambei. Alte simptome: senzatie de raceala si amorteala la nivelul degetelor si a picioarelor, scaderea fortei musculare, dureri ale membrelor in repaus, disfunctii erectile.

Cauze boala arteriala periferica

Principala cauza a acestei boli este aparitia unor placi in interiorul vasului sangvin, placi formate din excesul de colesterol si alte substante care se depun pe peretii arterelor. Factorii de risc care duc la formarea acestor placi sunt: fumatul, tensiunea arteriala marita, diabetul, alcoolul.

Tratament boala arteriala periferica

In tratarea bolii arteriale periferice este necesar in primul rand schimbarea modului de viata. Pentru tratamentul medicamentos consultati un medic specialist.