Cum tratam hernia inghinala bilaterala?

Canalul inghinal se situeaza la baza abdomenului. Atat barbatii cat si femeile au un canal inghinal, la barbati testiculele coboara de obicei prin acest canal inainte de nastere, iar la femei canalul este locatia ligamentului uterin.

Hernia inghinala este cel mai intalnit tip de hernie si poate aparea inca din primele zile de nastere ale nou-nascutului, insa este mult mai frecvent intalnita in randul barbatilor in varsta. Efortul fizic cauzeaza adesea lasarea canalului inghinal si aparitia acestei afectiuni. La persoanele in varsta, hernia inghinala poate fi provocata si de o slabiciune a tesutului conjunctiv. In plus, constipatia persistenta, pentru ca ingreuneaza foarte tare muschii abdomenului, poate grabi aparitia herniei.

Multi oameni nu cauta un tratament pentru acest tip de hernie deoarece aceasta nu este intotdeauna simptomatica.

Tratamentul herniei inghinale bilaterale:

Interventia chirurgicala este singura modalitate terapeutica de a vindeca hernia. Atunci cand hernia inghinala nu se manifesta nicicum, nu este necesara operatia, insa se recomanda operatia reparatorie a acesteia pentru a preveni strangularea chiar si atunci cand nu exista simptome.

In cazul in care nu agreati ideea interventiei chirurgicale, trebuie sa stiti ca hernia inghinala va evolua permanent si totodata isi va spori si dimensiunile, ceea ce va provoca ruptura intestinului si blocajul ansei intestinale.

Interventia chirurgicala se poate realiza prin doua tehnici: Shouldice si Lichtenstein.

Preventia herniei inghinale bilaterale:

La sugari, hernia inghinala bilaterala nu poate fi prevenita. La adulti, pentru a o preintampina, trebuie sa avem grija ca musculatura abdomenului sa lucreze constant si sa nu devina “lenesa” si sa nu ne fortam ridicand greutati carora nu le poate face fata corpul nostru. In acelasi timp, este necesara adoptarea unei diete bogate in fibre si evitarea fumatului.

Tratamentul precoce poate ajuta la vindecarea herniei inghinale, insa va exista intotdeauna riscul ca aceasta sa recidiveze si sa apara complicatii, de aceea interventia chirurgicala este cea mai adecvata metoda de tratament.