Fibromialgia

Fibromialgia reprezinta o afectiune cronica caracterizata prin durere si sensibilitate la nivelul muschilor si al tesutului moale. Durerile acestei afectiuni insa, sunt atat de suparatoare incat pot avea un efect semnificativ asupra vietii de zi cu zi. Fibromialgia nu afecteza organele sau articulatiile.

Simptome fibromialgie

Principalul semn al fibromialgiei este durerea cronica musculara raspandita pe intreg corpul, durere insotita si de oboseala, tulburari de somn, anxietate sau depresie, migrene, tulburari de memorie cat si de concentrare, furnicaturi la nivelul mainilor, dureri articulare.

Cauze fibromialgie

Pana in prezent nu se cunosc cauzele exacte ale fibromialgiei insa exista teorii precum una din cauzele acestei afectiuni este dezechilibrul hormonal al cortizolului si al hormonului cresterii, dezechilibru care duce la  oboseala, schimbarea starii de dispozitie, tulburari de memorie.

Filbromialgia are ca factori de risc boli reumatice cat si infectioase, depresie. La aceasta afectiune sunt mai predispuse femeile decat barbatii.

Tratament fibromialgie

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Puteti apela si la fizioterapie care ajuta la scaderea durerii musculare si cresterea energiei. Este important sa practicati exercitii fizice regulat dar si sa reduceti stresul.