Ligamente incrucisate

Ligamentele incrucisate ofera stabilitate si limiteaza miscarile de rotatie interna ale tibiei cat si deplasarea interna a acesteia in timpul flexiei genunchiului si sunt de doua tipuri: ligament incrucisat anterior si ligament incrucisat exterior.

Simptome ligamente incrucisate

In cazul lezarii ligamentelor incrucisate este posibil ca pacientul sa simta instabilitatea genunchiului, durerea si inflamarea acestuia in 24 de ore, sensibilitatea la nivelul articulatiei, imposibilitatea executarii miscarii de flexie/extensie, disconfortul in timpul deplasarii.

Cauze ligamente incrucisate

Principala cauza care duce la lezarea ligamentelor incrucisate este practicarea sporturilor precum fotbalul, schiatul, rugby-ul, baschetul, gimnastica,  acestea fiind sporturi ce presupun schimbari rapide de directie, opriri si alergari repetate sau aterizari din saritura.

Tratament

Medicul poate recomanda un program de exercitii pentru fortificarea muschilor inconjuratori, precum exercitiile de stretching, de rezistenta, care sa ajute la restabilirea flexibilitatii genunchiului prevenind rigiditatea si consolidand muschii piciorului.