Nevralgia occipitala

Nevralgia occipitala reprezinta o afectiune neurologica ce afecteaza nervii occipitali. Nervii occipitali se clasifica in: occipitalul mare, occipitalul mic si cel tertiar sau foarte mic. De aftfel, nervii occipitali sunt acei nervi care strabat scalpul pornind din capatul superior al coloanei vertebrale.

Simptome nevralgia occipitala

Nevralgia occipitala este caracterizata prin dureri de cap cat si la nivelul gatului, sensibilitate la nivelul scalpului, durere resimtita la miscarea gatului, stare de irascibilitate accentuata, rigiditate fizica.

Cauze nevralgia occipitala

De cele mai multe ori, cauzele nevralgiei occipitale sunt lezarea sau inflamatia nervilor occipitali, existand insa si situatii in care nu sunt identificate cauzele reale ale acesteia, situatii precum: traumatismele in partea superioara a capului,  osteoartrita, tensiunea musculaturii cat si tumorile de la nivelul gatului, unele infectii, diabetul, guta.

Tratament nevralgia occipitala

Tratamentul acestei afectiuni variaza in functie de cauza. Este bine de stiut ca odihna, masajul de relaxare al muschilor tensionati de la nivelul gatului, cat si medicamentele antiinflamatorii ajuta la ameliorarea durerii.

Nevralgia occipitala mai poate fi tratata si prin metode precum: acupunctura, masaj, yoga, terapie fizica.

Nu in ultimul rand, se recomanda consultarea unui medic specialist.