Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Spondiloza cervicala

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 12 noiembrie 2018
Spondiloza cervicala este acea afectiune localizata la nivelul vertebrelor si a discurilor intervertebrale cervicale ce deterioreaza coloana vertebrala. Atunci cand apar durerile de cap, de brate si umeri cu sau fara amorteli iar forta musculara a mainilor si picioarelor scade, e semn ca discurile intervertebrale incep sa se miscoreze. Spondiloza este cea mai frecvent intalnita afectiune a coloanei vertebrale la adulti si apare dupa varsta de 35-40 de ani.

Simptome spondiloza cervicala

Principalele simptome ale spondilozei cervicale sunt : durerea la nivelul cefei, umerilor, bratelor si mainilor, rigiditatea la nivelul gatului, durerile de cap, etc. Totodata pot aparea ameteli, pierderea echilibrului si scaderea fortei musculare.

Cauze spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala apare ca urmare a unei pozitii incorecte a coloanei cervicale, care poate fi dobandita in cazul  statului prelungit la birou sau in fata calculatorului. Accidentele, traumatismele gatului, lipsa activitatii fizice, obezitatea si fumatul sunt de asemenea cauze ale aparitiei spondilozei cervicale.

Tratament spondiloza cervicala

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Este foarte important sa va intariti musculatura si sa mariti elasticitatea muschilor umerilor si gatului prin efectuarea unor exercitii fizice prescrise de catre un kinetoterapeut. Poti apela si la masajul in zona musculaturii posterioare a gatului deoarece acesta are rol benefic asupra coloanei vertebrale dar si asupra starii tale de bine. Foarte benefice sunt si sedintele de fizioterapie, asta in cazul in care nu suferiti de boli de inima  sau boli respiratorii.

Sfaturi utile 

Miscarea este foarte importanta, iar 10-15 minute de gimnastica medicala in fiecare zi, fac minuni. Incearca sa-ti corectezi pozitia coloanei, sa nu dormi cu capul pe perne inalte si sa eviti pozitiile indelungate cu capul aplecat.