Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Cum poate fi tinuta sub control in mod natural durerea de genunchi?

Postat in: Sfatul Medicului
Dr. Alin POPESCU
de , Medic primar – Medicina Sportiva
Data publicării: 25 noiembrie 2019 Ultima actualizare: 25 februarie 2020
Cu totii ne-am confruntat cel putin o data in viata cu neplacuta durere de genunchi. Aceasta articulatie a piciorului este extrem de complexa, fiind solicitata zilnic in timpul activitatilor de rutina (mers, urcatul scarilor, ridicatul de pe scaun), cat si in contextul efectuarii efortului fizic intens (de tipul sportului). Durerea cu localizare la nivelul genunchiului poate avea numeroase cauze (de la cele mai banale suprasolicitari si pana la traumatisme sau inflamatia acesteia). In articolul de fata dorim sa va prezentam cateva remedii simple si la indemana care se adreseaza durerii de genunchi fara alte semne de severitate (roseata locala, umflarea zonei). Daca va confruntati cu durere intensa care nu va lasa sa efectuati miscarile normale sau care apare dimineata la trezire si asociaza roseata si caldura locala va recomandam sa mergeti la medic pentru un consult si tratament de specialitate. Cum poate fi tinuta sub control in mod natural durerea de genunchi

Remedii pentru a scapa de durerea de genunchi 

  • Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor cu localizare in zona genunchiului este obezitatea. Kilogramele in plus exercita o presiune continua asupra acestei articulatii, motiv pentru care scaderea in greutate ramane un remediu eficient care poate sa amelioreze simptomatologia sau chiar sa duca la disparitia durerilor.
  • Incaltamintea incomoda si tocurile inalte in cazul doamnelor pot duce la aparitia si chiar la intretinerea durerilor de genunchi. Orice disconfort care apare la nivelul labei piciorului se va rasfrange si asupra celorlalte structuri anatomice. Mai mult decat atat, o pereche de pantofi care este incomoda va duce in timp la modificarea mersului si la probleme de statica care pot afecta si ele articulatia genunchiului. In acest sens, recomandarea noastra (pentru doamne) este de a nu purta tocuri mai mari de 5 cm si de a alege intotdeauna o incaltaminte comoda (din materiale de calitate).
  • Suplimentele alimentare care contin substante benefice pentru articulatia genunchiului sunt si ele o optiune buna pentru a pastra integritatea acesteia. Printre componentele pe care trebuie sa le aiba aceste suplimente se numara condroitina, glucozamina si acidul hialuronic.  In acest fel, cu ajutorul acestor ingrediente se va realiza o protejare a articulatiilor (inclusiv pe cea a genunchiului) si o incetinire a progresiei bolii artrozice.
  • Repausul si protejarea articulatiei in contextul aparitiei durerii este poate primul gest pe care trebuie sa il faceti. Incercati sa nu faceti efoturi sau miscari bruste care pot suprasolicita in plus articulatia afectata. De asemenea, evitati statul prelungit in picioare si nu ridicati greutati in perioada in care acuzati durere de genunchi. Totodata, compresele cu gheata si-au dovedit utilitatea in calmarea inflamatiei si a durerii.
  • Exercitiile de stretching sunt si ele citate ca fiind benefice in cazul durerilor moderate de genunchi. Mai mult decat atat, folosirea articulatiei genunchiului (fara insa a o suprasolicita) va pune sangele in miscare, ceea ce va aduce catre aceasta oxigen si substante nutritive menite sa ajute in procesul de vindecare.