Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Chistul osos esential

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Chistul osos esential este o distrofie de crestere, o leziune osoasa cu continut lichidian. Chisturile osoase sunt leziuni de natura pietrei, cu expansiune si margini ascutite dar fara scleroza marginala. Aceste leziuni apar in special la oasele metacarpiene dar si la cele falangienei se manifesta prin durere si crestere rapida. Chistul osos este foarte des intalnit la copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 13 ani, acesta fiind de 3 ori mai frecvent la baieti.

Simptome chist osos esential

Principalele simptome sunt durerea, inflamarea zonei afectate, deformare locala, diminuarea razei de miscare, slabiciune, caldura locala.

Cauze chist osos esential

Se considera ca aceasta leziune este ar fi rezultatul unei malformari vasculare in os.

Tratament chist osos esential

In tratarea chistului osos esential este necesara consultarea unui medic specialist. In general se apeleaza la interventia chirurgicala, insa acesta poate fi tratat in functie de evolutia lui si cu ajutorul tratamentului prin injectare de corticosteroizi sau prin injectare de maduva osoasa.