Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Cum sa-ti protejezi ochii in fata calculatorului

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 12 noiembrie 2018
Oboseala ochilor este foarte frecvent intalnita la persoanele care petrec nenumarate ore in fata calculatorului sau a televizorului. Atunci cand sunt folositi intens, ochii devin calea catre migrene, dureri de cap, vedere neclara. Ochii obositi nu sunt doar un semn ca ai stat prea mult timp in fata calculatorului, acestia pot fi si un simptom al afectiunilor oculare.

Cauze ale oboselii ochilor

Atunci cand citesti mult sau lucrezi la calculator mai mult de 5 ore pe zi poate aparea oboseala oculara. Timpul petrecut in fata calculatorului, asociat cu luminozitatea monitorului duce la uscarea ochilor, deoarece oamenii uita sa mai clipeasca. In astfel de cazuri se recomanda utilizarea lacrimilor artificiale care ajuta la decongestionarea ochilor.

Tratament ochi obositi

Pentru a-ti proteja cat mai mult ochii poti incepe prin a achizitiona un ecran de protectie pentru monitor, sau ai putea apela la niste ochelari cu lentile antireflex care sunt foarte utili indiferent de ce tip de monitor detii. Fie ca porti deja ochelari, fie ca nu, acestia ajuta foarte mult ochii sa se concentreze asupra imaginii din fata lor. Desi unele persoane considera ca ochelarii pentru calculator chiar si fara dioptrii inrautatesc vederea, acestea se insala, conceptia lor este gresita. Ochelarii antireflex au rolul de a impiedica avansarea afectiunii deja produse de monitor.

Sfaturi practice

Cand stai la calculator, ochii trebuie sa fie mai sus decat ecranul calculatorului iar privirea spre monitor sa fie usor oblica si nu orizontala. La fel de importante sunt si pauzele scurte care trebuiesc facute odata la doua ore. Daca ai ochii uscati, aplica comprese cu apa calduta pe pleoape. Incearca niste exercitii oculare precum clipirea inceata cu miscari lente si nu neglija somnul, este foarte important sa dormi suficient.