Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Fractura de stres

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 12 noiembrie 2018
Fractura de stres consta in mici fisuri in os, ce apar ca urmare a efortului fizic excesiv. Aceasta este des intalnita in cazul sportivilor de performanta care sunt supusi unor antrenamente de intensitate mare. Exista doua tipuri de fractura de stres : fractura de oboseala care este descrisa mai ales la membrele inferioare si fractura prin insuficienta care se observa la nivelul tibiei, metatarsienelor, fibulei si al oaselor naviculare.

Simptomele fracturii de stres

Odata cu aparitia fracturii de stres apar dureri la nivelul membrului afectat, acestea fiind la inceput de intensitate mica, urmand sa cresca in timp. Durerea cedeaza la repaus insa reapare cand pacientul isi reia activitatea. Apar sensibilitatea locala si tumefierea. Desi fracturile de stres au ca principala cauza suprasolicitarea, se pare ca tulburarile mentruale, densitatea osoasa scazuta, restrictiile calorice sau diferentele de lungime dintre pricioare sunt si ele cauze ale aparitiei acestei fracturi. Alti factori de risc mai sunt si greutatea corporala mica, lipsa antrenamentului fizic cu greutati, amenoreea, oligomenoreea, aportul scazut de calciu din organism cat si alimentatia dezordonata.

Tratament fractura de stres

Tratamentul fracturii de stres consta in administrarea de antiinflamatoare si analgezice prescrise de catre medic. Totodata este necesar tratamentul anticoagulant in cazul imobilizarii in atela ghipsata. Cele mai multe cazuri pot fi tratate prin repaus fizic pentru o perioada de 4 pana la 6 saptamani, urmate apoi de recuperare.