Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Menopauza precoce - cauze

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 12 noiembrie 2018
Mai mult, menopauza defineste acea etapa a femeii, marcata de declinul functiilor genitale. Desi instaurarea menopauzei este influentata de o multitudine de factori precum fumatul, stilul alimentar si tulburarile hormonale, atunci cand apare inaintea varstei de 40 de ani, menopauza este considerata precoce.

Simptomele menopauzei precoce

Principalele manifestari ale menopauzei precoce sunt: menstrele neregulate pana in momentul in care dispar complet, bufeurile, cresterea in greutate, iritabilitatea, scaderea libidoului cat si uscaciunea vaginala.

Cauzele menopauzei precoce

De cele mai multe ori, menopauza prematura apare pe fondul tulburarilor autoimune. O alta cauza ar putea-o reprezenta ovarele, deoarece nu mai functioneaza la parametri normali fie pentru ca nu mai produc ovule, fie pentru ca nu mai elibereaza hormonul necesar producerii ovulatiei. Factorii genetici au de asemenea un rol important in aparitia menopauzei precoce, deoarece 5% dintre femei isi mostenesc mamele pe cand altele, se nasc cu o deficienta de ovule, ceea ce duce la aparitia menopauzei mult mai devreme decat ar trebui. Alte cauze : chimioterapia ori radiatiile impotriva cancerului, nivelul ridicat de colesterol, infectiile virale si epilepsia sau sindromul Turner.

Tratamentul menopauzei precoce 

In tratarea menopauzei precoce este necesara consultarea unui medic specialist care va prescrie un tratament medicamentos. In ceea ce priveste terapiile, puteti apela la terapia cu hormoni care se prezinta sub forma de pastille, spray-uri transdermice, geluri si creme ori tratamente locale cu hormoni  dar si la tehnologia reproducerii asistate, care este o solutie foarte frecvent adoptata de femeile cu menopauza prematura care insa isi doresc sa ramana insarcinate.