Sindromul Sjogren

Sindromul Sjogren este o afectiune autoimuna ce afecteaza intreg organismul si se caracterizeaza prin uscaciunea ochilor si a gurii, fenomen care se produce din cauza inflamarii glandelor lacrimale si a celor salivare, care produc saliva.

Aceasta boala apare in general la persoanele cu varsta de 40 de ani.

Simptome Sindromul Sjogren

Principalul simptom al sindromului Sjogren este uscarea conjunctivei si a mucoasei bucale. In acelasi timp, se provoaca deshidratarea rinichilor, tractului intestinal, vaselor sangvine, plamanilor, ficatului, cat si sistemului nervos central. In acelasi timp, pot aparea: oboseala, vaginita la femei, cat si durerea la contactul sexual.

Cauze Sindromul Sjogren

De cele mai multe ori, simptomul Sjogren apare insotit si de alte afectiuni de natura autoimuna sau reumatica. De asemenea, putem spune ca nu exista o cauza complet cunoscuta insa se crede ca si etiologia cat si elementele genetice si factorii de mediu pot fi considerati factori de risc ai acestei boli.

Tratament Sindromul Sjogren

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Puteti apela si la lotiuni pentru piele fara miros, sprayuri nazale saline cat si lubrifianti vaginali.