Artrita reumatoida

Artrita reumatoida este acea inflamatie care apare la nivelul unei articulatii, inflamatie aparuta ca rezultat al unei boli, al unei infectii sau al unui defect genetic.

Artrita reumatoida sau reumatismul tinde sa afecteze in general persoane cu varsta peste 40 de ani, femeile fiind de doua ori mai afectate decat barbatii.

Simptome artrita reumatoida

Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt durerea articulara, oboseala, anchiloza, scaderea in greutate, articulatii inflamate, sensibile. Pot aparea noduli la nivelul coatelor, genunchilor, coloanei vertebrale, dar si la nivelul picioarelor. Totodata poate aparea si lipsa poftei de mancare.

Cauze artrita reumatoida

Cauza artritei reumatoide nu este pe deplin cunoscuta, insa se considera ca aceasta poate aparea ca urmare a unei anomalii genetice. Ca si factori de risc putem mentiona sexul feminin, deoarece femeile sunt de doua ori mai predispuse la aceasta afectiune decat barbatii, dar si varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Tratament artrita reumatoida

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos prescris de acesta dar si adoptarea unui program  de exercitii fizice. Scopul tratamentului este acela de a reduce durerile articulare, dar si reducerea proceselor inflamatorii articulare.

Este necesara schimbarea stilului de viata, mai exact adoptarea unui regim articular echilibrat si practicarea fizioterapiei in ameliorarea durerilor articulare dar si perioadele de repaus.