Monturile de la picioare reprezinta proeminenta capului metatarsian (osul de la baza degetului mare), prin deplasarea sa mediala catre interiorul piciorului. Medical denumit Hallux-valgus, montul nu reprezinta aparitia/cresterea unui os sau cartilaj nou. De ce apar monturile la degetele de la picioare?
Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor.
Tromboflebita sau tromboza venoasa reprezinta formarea unui cheag de sange in venele de la nivelul gambei insa multe dintre cheagurile de sange aparute in cazul troboflebitei sunt mici nu prezinta complicatii.
Siclemia este o afectiune, o forma de anemie care apare ca rezultat al sintezei unui tip anormal de hemoglobina. Hemoglobina se gaseste in eritrocite, adica in hematii, celulele rosii, aceasta avand functia principala de transportator de oxigen.
Cervicita este o infectie a colului uterin, partea inferioara a uterului, vizibila prin vagin. Colul uterin este o parte importanta a tractului genital deoarece indeplineste mai multe functii printre care: functia menstruala, functia static pelvina, cea sexuala, functia de fecundatie si functia in sarcina.
Deoarece in aproape toate partile corpului exista tesut muscular, durerile musculare pot fi resimtite practic oriunde. Cu toate acestea, nu exista o cauza unica pentru care durerile musculare apar.
Adenopatia cervicala reprezinta inflamarea unuia sau a mai multor ganglioni limfatici de la nivelul gatului. Ganglionii sunt situati pe partile laterale ale gatului, iar una din cauzele inflamarii lor o reprezinta aparitia unei raceli sau a unei faringite.
Sindromul Klippel-Trenaunay este o afectiune congenitala (din nastere) rara in care sunt prezente malformatii cutaneo - vasculare: malformatii capilare, venoase si limfatice cu cresterea excesiva a oaselor si a partilor moi ale unui membru.
Artrita virala presupune inflamarea articulatiilor ca urmare a contactarii unei infectii virale. Dezvoltarea artritei virale tine de factori virali ce presupun localizarea virusului la nivel de tesut si modificarile pe care le induce acesta precum si de factori care tin de pacient, cum ar fi varsta, sexul, incarcatura genetica cat si starea sistemului imunitar.