Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Tot ce trebuie sa stii despre sustinatorii plantari si amprentarea plantara computerizata

de , Redactie Toncia Group
Data publicării: 27 ianuarie 2018 Ultima actualizare: 21 aprilie 2023

Cine are nevoie de sustinatori plantari personalizati?

Sustinatorii plantari personalizati sunt recomandati pentru tratarea unor probleme de statica a piciorului, de exemplu:
Calcaneus valgus – sustinatori plantari personalizati de corectie;
Picior scobit – sustinator plantar personalizat;
Bataturi – sustinatori plantari personalizati cu descarcare;
Picior plat – sustinator plantar personalizat;
Sindromul Morton – sustinator plantar personalizat;
Exostoza calcaneana – sustinatori plantari personalizati cu descarcare.
Sustinatorii plantari se pot utiliza si de catre persoanele care nu prezinta afectiuni ale piciorului, pentru prevenirea unor eventuale probleme sau pentru confortul propriu.

Ce presupune examinarea  computerizata a talpii?

Examinarea computerizata este menita sa masoare distributia presiunii din talpa si ofera o imagine digitala cu rezolutie mare. Diferentele de presiune devin vizibile pe monitor sub forma unei hartii alb negre sau colorate, aceasta fiind utila si deosebit de sugestiva in diagnosticarea talpii.
Astfel se pot deosebi foarte eficient diferite probleme de statica a piciorului; aceste poze se pot arhiva, existand posibilitatea de a face o asemanare intre doua sau mai multe poze facute la date diferite.
Cu ajutorul unei camere video montate in structura scannerului avem posibilitatea de a vedea exact pozitia calcaneului si a genunchiului – putem deci pune un diagnostic corect si concret. Cu ajutorul softului putem masura unghiul de inclinare a calcaneului in valg sau in var si pe baza datelor obtinute putem calcula si gradul in corectie in cm.
In cazul in care numai calcaneul este in valg sau var se recomanda o corectie prin supinare calcai, iar daca si genunchiul este afectat si este in valg, se recomanda o supinare pe toata talpa incaltamintei.

Din ce material sunt fabricati sustinatorii plantari?

Materiale folosite la sustinatorii plantari sunt de multe tipuri. Partea superioara care intra in contact direct cu talpa omului poate fi din piele, piele intoarsa, multiform, spuma de memorie, material textil colorat. Modulele de corectie sunt fabricate conform cerintelor medicilor din materiale de diferite densitati.

Cum se curata si se intretin acestia, astfel incat sa ii putem purta timp indelungat?

Se pot sterge cu o carpa umeda si se usuca departe de sursele de caldura directa.

Se schimba? Si daca da, la ce interval de timp?

De obicei termenul de folosire a unui sustinator plantar este de 6 luni - la copii se schimba ori de cate ori este nevoie in functie de cat de repede creste piciorul.

Care sunt avantajele unei perechi de sustinatori plantari personalizati fata de talonetele ortopedice standard?

Statica piciorului este ca o amprenta plantara – difera la fiecare om. De aceea este important ca sustinatorul plantar sa fie fabricat exact dupa amprenta plantara. Modulele de la bolta transversala sau longitudinala trebuie sa fie exact la locul lor, masura de corectie trebuie sa fie ideala, iar aceste pozitii nu se pot pune la nimereala.
Un sustinator standard este fabricat pe sabloane in serie si este putin probabil sa fie corect pentru o afectiune personala. De exemplu: la un calcaneu valg sustinatorul se poate inclina cu 0,5 cm sau 0,7 cm pe toata suprafata talpii sau numai din calcaneu – multe posibilitati care se aleg dupa o amprentare plantara.

Cat costa si unde putem comanda?

Pretul sustinatorilor plantari porneste de la 195 lei si poate ajunge pana la 249 lei (tva-ul fiind inclus). Sunt realizati din materiale calitative (spuma de memorie si piele naturala) cu module de corectie in functie de afectiune.

Cat costa si de unde puteti achizitiona sustinatori plantari personalizati – talonete ortopedice si incaltaminte personalizata?

Pretul sustinatorilor plantari pleaca de la 195 lei si variaza in functie de model. Procedura de amprentare se realizeaza GRATUIT - cu programare prealabila (la achizitia unei perechi de sustinatori plantari), in locatiile Catena Pas cu Pas din Bucuresti si Brasov.

* Rezultatele scanarii nu se trimit clientilor/ pacientilor, se utilizeaza de catre tehnicianul ortoped pentru confectionarea talonetelor.
In locatiile Catena Pas cu Pas personalul nu este abilitat sa puna diagnostic. Medicul specialist are dreptul legal de a pune diagnostice.
Procedura de amprentare implica scanarea talpii si executia talonetelor.

BRASOV

  • Str. Branduselor, nr. 74

BUCURESTI

  • Stefan cel Mare, nr. 48, Sector 2
  • Bd. Ion Mihalache, nr. 193, Sector 1
  • Calea Crangasi, nr. 14, bl. 40, Sector 6
  • Stirbei Voda, nr. 17, Sector 1

SOLICITA O PROGRAMARE PENTRU SCANAREA TALPII

[contact-form-7 id="183855" title="Programare amprentare plantara"]