Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Boala Blount

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Boala Blount este o tulburare a cresterii ce se caracterizeaza prin osificarea dezorganizata a fetei mediale a fizei tibiale proximale cat si epifizei si metafizei. Odata cu evolutia bolii au loc si niste  modificari patologice ireversibile. Aceasta boala este clasificata in doua categorii: cu debut timpuriu sau tardiv. Boala Blount poate aparea la copiii de orice varsta, debutul timpuriu avand loc in jurul varstei de 2 ani.

Simptome Boala Blount

Simptomele variaza in functie de varsta, la copii se manifesta printr-o torsiune tibiala interna si prin discrepanta membrelor fara ca acestia sa resimta vreun fel de durere, pe cand la adolescenti apare durerea la nivelul genunchiului. In general, pacientii adolescent sunt obezi.

Cauze Boala Blount

Se considera ca principala cauza a acestei boli sunt factorii ereditari,  cat si stresul.

Tratament Boala Blount

Tratamentul bolii Blount depinde de varsta copilului cat si de se severitatea deformarii in varus. La copiii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani se aplica observatia sau tijarea cat si osteotomia, care este cea mai utilizata procedura, iar in cazul in care deformarea nu se amelioreaza si boala progreseaza este necesara terapia chirurgicala.